Finaliști

Veronica Liberati

Italia

Veronica Liberati s-a născut pe 19 iunie 1993, la Roma. A început să cânte de foarte mică, astfel că la doar 12 ani avea un palmares impresionant de concursuri muzicale.

În 2009 Veronica a participat la emisiunea TV pentru copii Ti lascio una canzone pe RAI 1, prezentată de Antonella Clerici. A apărut în toate cele 9 episoade, atât cu melodii solo, cât și alături de artiști precum Fausto Leali, Enrico Ruggieri, Riccardo Cocciante, Mario Biondi, Alessandra Amoroso, Amedeo Minghi, Malika Ayane, Renato Zero, Renee Ostead, Charice Pempengo. Cu această ocazie, a câștigat Premiul criticilor pentru interpretarea piesei Almeno Tu nell’Universo.

După acest succes, a continuat să participe ca invitată a emisiunii în care apar și mari talente internaționale, precum Anastacia. De asemenea, Veronica a participat de trei ori la turneul Ti lascio una canzone în Statele Unite și Canada.

În 2012 a realizat primele trei single-uri: Primo Grande Amore, Sei quello che ho și L'amore imperfetto.

Veronica a absolvit liceul clasic Pilo Albertelli din Roma, după care s-a înscris la Facultatea de Drept a Universității Tor Vergata.

Este protagonista musicalului The Story of Love, pus în scenă la Dublin. Anul acesta a participat la emisiunea Amici, moderată de Maria de Filippi, dar și la prima ediție a emisiunii All Together Now, pe Canale 5, calificându-se pe locul al doilea.

Veronica este pasionată de canto, ascultă pop, jazz, blues, dansează salsa, merge la echitație și este interesată de domeniul criminologiei și al medicinii legale.

Curiozitățile Cerbului de Aur...

1. Cum și când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Muzica mă însoțește de când m-am născut, este viața mea, lumea mea, singura în care mă simt în siguranță. Cred că în copilărie am știut că asta vreau să fac.

2. Definește-ți stilul muzical într-o frază.

Emoția și muzica soul mă reprezintă.

3. Muzicieni favoriți.

Muzicienii mei favoriți sunt cei care reprezintă curentul soul, ca Aretha Franklin și Ray Charles, dar sunt și alți artiști importanți pentru mine, căci am învățat multe de la ei în privința intepretării și a emoției, sunt italienii Lucio Dalla, Battisti și Mia Martini.

4. Ce îți place să citești / să mănânci / să faci în timpul liber

Fac multe lucuri în timpul liber, dar cel mai mult mă dedic unei alte pasiuni, echitația. Am doi cai și ei îmi sunt cei mai buni prieteni.

5. Dacă nu ai cânta, ți-ar plăcea să ...

Dacă n-aș fi cântăreață, probabil aș fi profiler criminalist, dar mă străduiesc să rămân solistă, pentru că e cea mai mare pasiune a mea.

6. Ce definiție dai fericirii?

Pentru mine, fericirea stă în lucrurile mici, în clipe, de exemplu este emoția unui moment…pentru mine fericirea vine atunci când cânt.

7. Motto-ul tău pentru festival.

Carpe diem!

Alfie Arcuri

Anna Odobescu

Cynthia Verazie

ELIZA G

Florin Răduță

Monika Marija

Ralfs Eilands

Renate

Sara de Blue

Syuzanna Melqonyan

Tamara

Veronica Liberati

Coresi
Cotnari
Sergiana
Ciucas
Ministerul Turismului
Ministerul Turismului
Farmec
Electroprecizia
Estico
Zizin
Tarom
Tiriac Auto
Digi
Ibis Tours
Wagner
Viggo
Prosoft
Herr Strudel
Info 1 TV
Delmonte
Aqua Clean
Carmen Grigoriu
Vienna House
Neptunus
Brai-Cata
Auchan
Primaria Brasov
CJ Brasov
Prefectura Brasov
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Radio Romania
TVR Moldova
Agerpres
Info Music