Finaliști

Florin Răduță

România

Cântărețul Florin Răduță, născut la 14 mai 1994 în Târgoviște, este un artist independent care, după mai multe încercări la concursurile de profil din România, a devenit cunoscut după participarea la concursul X Factor în 2015. La audiții a interpretat It's A Man's World, a lui James Brown și a impresionat juriul cu prestația sa: „M-ai făcut KO, sunt la podea. Când ai început să cânţi parcă m-a izbit un tren în cap, aşa ai fost”, a spus Ştefan Bănică. „M-ai şocat. Nu am crezut că un bărbat poate să cânte la înălțimea aia. N-am auzit. Știu că e foarte greu să atingi notele alea. Nu trebuie să faci nimic altceva în viața asta, trebuie să cânți. Punct”, a adăugat Delia, iar Horia Brenciu a încheiat: „Am o experiență destul de mare în studiul vocilor României, dar o voce ca a ta n-am auzit niciodată.” După audiția care a adunat peste 3 milioane de vizualizări pe Youtube și a ajuns virală în social media, pe Facebook și Instagram, Florin a fost numit „Băiatul cu voce de aur” și „Diamantul neșlefuit”.Viața lui s-a schimbat total și, sub îndrumarea mentorului Ștefan Bănică, a câștigat concursul X Factor, ediția 2015.

Pe  4 iulie 2016 a fost invitat la recepția anuală dedicată Zilei Independeței Americii și a interpretat impecabil imnurile celor două țări în fața a 5000 de oameni și a tuturor televiziunile naționale, fiind alături de Președintele României și Ambasadorul SUA.

În noiembrie 2016, la mai puțin de un an de la câștigarea X Factor, a lansat piesa de debut Mă minți pe față, însoțită de un videoclip filmat în Cheile Dobrogei, în regia lui Alex Ceaușu. Piesa a adunat 500.000 de vizualizări într-o singură săptămână. În iunie 2017 a urmat al doilea single, Cheamă-mă, care în două zile a avut 250.000 de vizualizări pe Youtube. În septembrie 2018 a lansat cel de-al treilea proiect, Goi, compoziție proprie, iar în martie 2019 single-ul Aleargă, tot creație personală.

Curiozitățile Cerbului de Aur...

1. Cum și când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Mi-am dorit să fac muzică de când eram mic, de atunci știam că scopul meu este acesta. Însă, am început să muncesc cu adevărat de la 14 ani. Eram acel băiat care visa MARE, acel băiat care nu a studiat muzica deoarece provenea dintr-o familie modestă. Țin minte că repetam 7-8 ore în fața calculatorului, în fiecare zi fără oprire și tot ce am învățat am învățat singur, „de pe drum”. Nu conta dacă cineva credea sau nu în mine și nu era important de câte ori eșuam, știam că merită. Și, într-un final, se pare că totul se întâmplă cu un motiv. Muzica a fost și a rămas singurul lucru care mă hrănește cu adevărat.

2. Definește-ți stilul muzical într-o frază.

Nu pot defini asta, cred că alții pot. Cel mai important lucru e că se regăsesc în ceea ce cânt și asta le face pielea de găină.

3. Muzicieni favoriți.

Whitney Houston, Jessie J, Bruno Mars, Beyonce, David Bisbal, Le’Andria Johnson.

4. Ce îți place să citești / să mănânci / să faci în timpul liber.

Îmi place să o citesc pe Irina Binder, cuvintele ei îmi merg direct la suflet,  sunt un ,,degustător profesionist’’ de sarmale, iar  timpul liber pe care îl am încerc să îl petrec alături de familia mea și să mă odihnesc.

5. Dacă nu ai cânta, ți-ar plăcea să ...

Dacă nu aș cânta, cu siguranță m-aș vedea lucrând tot în industrie, poate ca manager, profesor sau aș face o casă de discuri unde să aibă prioritate doar oamenii talentați.

6. Ce definiție dai fericirii?

Fericire= Dumnezeu, familie și muzică

7. Motto-ul tău pentru festival

Totul se întâmplă la momentul potrivit.

Alfie Arcuri

Anna Odobescu

Cynthia Verazie

ELIZA G

Florin Răduță

Monika Marija

Ralfs Eilands

Renate

Sara de Blue

Syuzanna Melqonyan

Tamara

Veronica Liberati

Coresi
Cotnari
Sergiana
Ciucas
Ministerul Turismului
Ministerul Turismului
Farmec
Electroprecizia
Estico
Zizin
Tarom
Tiriac Auto
Digi
Ibis Tours
Wagner
Viggo
Prosoft
Herr Strudel
Info 1 TV
Delmonte
Aqua Clean
Carmen Grigoriu
Vienna House
Neptunus
Brai-Cata
Auchan
Primaria Brasov
CJ Brasov
Prefectura Brasov
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Radio Romania
TVR Moldova
Agerpres
Info Music