Finaliști

Alfie Arcuri

Australia

Alfie Arcuri, un solist de pop soul cu un timbru tulburător, a devenit celebru după ce a fost încoronat câștigătorul concursului The Voice în 2016. De atunci, Alfie a apărut în unele dintre cele mai mari producții naționale de televiziune, printre care The State of Origin, Melbourne Cup’s Exclusive Bird Cage, Channel Nine -  Carols by Candlelight și cel mai recent Eurovision Australia Decides.

Alfie a petrecut ultimii ani colaborând cu unii dintre cei mai cunoscuți compozitori din Australia și Statele Unite. Primul său single, If They Only Knew, lansat în iulie 2017, are deja 3,5 milioane de difuzări pe toate platformele. Al doilea single, scris chiar de el, Love is Love, a devenit imnul Campaniei de Egalitate în Căsătorie din 2017, iar Alfie o emblemă a comunității LGBTI, pentru deschiderea sa.

După un turneu național cu Samantha Jade în 2018, a participat la Eurovision Australia Decides, unde întreaga națiune l-a văzut interpretând live la SBS actualul single To Myself, produs de celebrul Audius Mtawarira. Piesa a fost selectată din peste 700 de înscrieri pentru concurs, iar în mai puțin de o lună a fost difuzată de peste 100.000 de ori.

În calitate de compozitor, Alfie a lucrat cu Hoseah Partsch și a semnat single-ul cu care Sheldon Riley a câștigat The Voice Australia, în 2018. Actualul său single, Same, a fost recent finalist din peste 4.000 de piese, la ediția 2018 a concursului de compoziție Vanda and Young.

Curiozitățile Cerbului de Aur...

1. Cum și când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Dintotdeauna am iubit muzica, dar mi-am descperit pasiunea de a cânta acum patru ani, când mi-am făcut curaj și am cântat la nunta surorii mele. Cu vreo două săptămâni înainte de ziua nunții ea fusese diagnosticată cu cancer și am vrut să fac ceva special, care să o surprindă plăcut și să o facă să mai uite de griji, chiar și pentru câteva minute. Așa că am pregătit un cântec pentru dansul mirilor. O să țin minte pentru totdeauna acea zi, nu doar pentru că a fost un eveniment special în familia noastră, ci și pentru că a fost prima mea apariție în public, ca solist.

2. Definește-ți stilul muzical într-o frază.

Aș spune că e pop edgy sentimental.

3. Muzicieni favoriți.

Sam Smith, Sia, Lewis Capaldi, Adele, George Michael, Whitney Houston.

4. Ce îți place să citești / să mănânci / să faci în timpul liber.

Îmi place să merg în cafeneaua mea favorită din Sydney, care are vedere către port și ocean; acolo mă gândesc, scriu. Am crescut la fermă, îmi place să petrec cât mai mult timp în natură, fie că e vorba de o plimbare cu câinele meu, grădinărit…ador să stau pe-afară. Vin dintr-o familie australiano-italiană, așa că mâncarea este viața noastră – gătim mult, mâncăm mult – dar asta înseamnă că merg la sală zi de zi. Îmi place să stau cu partenerul meu, cu familia, cu nepoata și nepotul meu – de fapt cei mici sunt cei cărora le dedic adesea timpul meu liber.

5. Dacă nu ai cânta, ți-ar plăcea să ...

Ei bine, înainte de a fi cântăreț eram arhitect – așa că probabil asta aș face, am tot ce trebuie. Ori aș avea cafeneaua mea!

6. Ce definiție dai fericirii?

Pentru mine fericirea e starea aceea în care toate par ușoare  - trăiești clipa atât de intens că nu poți exprima…iar problemele sunt atât de îndepărtate încât nu poți decât să zâmbești și să fii recunoscător.

Alfie Arcuri

Anna Odobescu

Cynthia Verazie

ELIZA G

Florin Răduță

Monika Marija

Ralfs Eilands

Renate

Sara de Blue

Syuzanna Melqonyan

Tamara

Veronica Liberati

Coresi
Cotnari
Sergiana
Ciucas
Ministerul Turismului
Ministerul Turismului
Farmec
Electroprecizia
Estico
Zizin
Tarom
Tiriac Auto
Digi
Ibis Tours
Wagner
Viggo
Prosoft
Herr Strudel
Info 1 TV
Delmonte
Aqua Clean
Carmen Grigoriu
Vienna House
Neptunus
Brai-Cata
Auchan
Primaria Brasov
CJ Brasov
Prefectura Brasov
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Radio Romania
TVR Moldova
Agerpres
Info Music