Brief concepție regizorală pentru show-uri televizate

Proiectul va fi transmis până la data de 21.04.2019 ora 20:00, la adresa de e-mail cerbuldeaur@tvr.ro.

DESCRIERE EVENIMENT:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, cea mai recentă dintre acestea fiind organizată în anul 2018. Evenimentul a devenit cel mai mare festival concurs internaţional de muzică organizat în România şi are loc, în mod tradiţional, la Braşov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Eleni Foureira, James Blunt, Edvin Marton, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul internaţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând o audienţă impresionantă.

În anul 2018, Televiziunea Română, alături de partenerii săi locali, Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, a reluat Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, în coproducţie cu TVR Moldova şi Radio România.

PREMISE PENTRU EDIŢIA 2019:

În acest an, TVR îşi propune ca Festivalul Internaţional “Cerbul de Aur” să se îndrepte către viitor şi să contribuie la remarcabila dezvoltare şi diversificare a evenimentelor muzicale româneşti şi străine de amploare, ca şi a fenomenului festivalurilor muzicale din România ultimilor ani.

Cerbul de Aur trebuie să fie actual, adecvat anului 2019, să atragă şi publicul tânăr şi activ. Această ediţie trebuie să fie plină de culoare, să construiască o adevărată poveste muzicală memorabilă, atât pentru publicul de televiziune, cât şi pentru spectatorii prezenţi la Braşov.

  • Televiziunea Română va organiza, alături de partenerii săi locali tradiţionali ediţia 2019 a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în a doua jumătate a lunii august (perioadă propusă 23 – 25 august 2019).
  • Structura evenimentului include o serie de 3 (trei) show-uri televizate, care vor fi difuzate în premieră şi în direct pe TVR 1, realizate in coproducţie cu TVR Moldova, cu preluări pe celelalte canale TVR șşi online.
  • Festivalul va include componenta de concurs, cu cele 2 probe de interpretare (interpretarea unei melodii în limba româna șşi interpretarea unei melodii într-o alta limbă). Concursul va avea un juriu internaţional şi se va încheia cu o gală de premiere, în cadrul căreia se vor decerna premiile Festivalului.
  • În afară de componenta de concurs, vor exista un număr de recitaluri ale unor artişti români şi/sau internaţionali de renume.
  • De asemenea, în cadrul Festivalului va fi cuprins şi tradiţionalul spectacol de folclor.
  • Ediţia aniversară 2018 a marcat 100 de ani de la Marea Unire, dar şi 50 de ani de la prima ediţie a Festivalului Cerbul de Aur. În această ediţie, a fost celebrat momentul istoric şi au fost trecute în revistă tradiţiile şi valorile noastre, atât din punct de vedere istoric, cât şi al muzicii româneşti de calitate.
  • Ediţia 2019 trebuie să fie spectaculoasă, în acord cu tendinţele actuale în producţiile şi evenimentele de gen şi să conducă la selectarea celui mai bun interpret dintre finalişti. În acest sens, concursul trebuie să reconfirme prestigiul trofeelor acordate la Festival, să păstreze şi să dezvolte imaginea Festivalului ca eveniment muzical internaţional de marcă.

COORDONATE GENERALE: 
Perioada propusă:      23-25 august 2019
Locaţie:                       Braşov, outdoor  
Ora de începere:         20:30 pentru fiecare show

Durata:                       180 min, incluse 2 sau 3 pauze publicitare (orientativ, pentru fiecare show)

Ora de încheiere:        23:30 pentru fiecare show

ELEMENTE OBLIGATORII A FI CUPRINSE IN CONCEPŢIA REGIZORALĂ:

Participanţi la concurs: 12  – 15 concurenţi  

Juriu: internaţional format din 5 membri;

Voci: obligatoriu live, atât soliştii cât şi backing vocals (pentru concurenţi);
Acompaniament: orchestră;
Filme de prezentare a semifinaliştilor şi finaliştilor/juriului/ etc (de tip postcard);

Moment de prezentare a Juriului;
Momente artistice în deschidere, pe durata jurizării etc, în închidere (recitaluri româneşti şi/sau internaţionale, etc);

Elemente de scenografie, scenotehnică şi decor derivate din conceptul propus;

Oferta de preţ detaliată.

Detalii se pot solicita pe e-mail la adresa cerbuldeaur@tvr.ro sau la telefon: 0738 968 222 / 0745 853 363 intre orele 09:00 si 18:00.

PREDARE CONCEPŢIE REGIZORALĂ:

Proiectul va fi însoţit de CV care atestă experienţa regizorului/ echipei în realizarea de emisiuni-spectacol, eventual material de prezentare video şi va fi transmis pâna la data de 21.04.2019 ora 20:00, la adresa de e-mail cerbuldeaur@tvr.ro .

Proiectul/proiectele agreate vor intra în procedură de negociere în vederea încheierii contractelor de achiziţie, în condiţiile legii.

Toate drepturile rămân ale autorului/autorilor concepţiei regizorale depuse, SRTv urmând a utiliza orice idee/soluţie/propunere etc. cuprinse în proiecte exclusiv pe bază de contract.