Calendarul Selecţiei:

20 iunie – 11 iulie : Perioada de înscrieri
12 iulie – 18 iulie : Jurizarea interpreţilor înscrişi în Selecţie
18 iulie: Comunicarea rezultatului Selecţiei
19 iulie: Depunerea eventualelor contestaţii
20 iulie: Soluţionarea eventualelor contestaţii
20 iulie: Anunţ rezultat final – numele concurenţilor concursului internaţional de interpretare

Condiţii de participare la concursul international de interpretare, conform Regulamentului Festivalului concurs „Cerbul de Aur”:

1. Înscrierile se fac pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro (golden-stag.ro)*
2. Concurenţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16-36 de ani
3. Se pot înscrie exclusiv solişti, secondaţi de cel mult 3 persoane pe scenă (dansatori şi/sau backing vocals)
4. Participanţii la Concurs se vor înscrie pentru selecţie cu două piese din repertoriul propriu, juriul de selecţie urmând a opta şi în privinţa piesei pe care participanţii selecţionaţi o vor interpreta
5. Piesele înscrise nu pot depăşi 4 minute, iar negativele nu pot conţine dublaje (vocal sau instrumental) ale liniei melodice principale
6. Piesele alese de juriul de selecţie din repertoriile artiştilor pot fi interpretate în orice limbă, la alegerea participanţilor selecţionaţi în concurs.
Artiştii vor interpreta în concurs, alături de piesa selecţionată din repertoriul propriu, şi o piesă din repertoriul românesc, interpretată în limba română, la alegerea fiecărui concurent, din lista pusă la dispoziţie de către Organizator (Lista Piese), cu acompaniamentul orchestrei Festivalului
În termen de 24 de ore de la anunţul rezultatului Selecţiei, fiecare concurent trebuie să trimită, la adresa cerbuldeaur@tvr.ro, numele piesei din repertoriul românesc pe care doreşte să o interpreteze în concurs.
7. Concursul se va desfăşura în formula voce şi negativ pentru piesa din repertoriul propriu şi în formula full live (vocal şi instrumental) pentru piesa din repertoriul românesc.

Organizatorul asigură transportul intern şi interanţional către/de la locul de desfăşurare, cazarea şi masa participanţilor, după caz, în condiţiile convenite prin contractele civile încheiate cu aceştia.

* Pentru înscrierea în Selecţie artiştii trebuie să furnizeze organizatorilor, următoarele:
• Două fişiere audio cu piesele din repertoriul personal, în format MP3
• Video cu interpretarea live a uneia dintre cele doua piese inscrise, în format MP4, codec H264*. Filmul trebuie sa fie cadru secventa(dintr-o singura filmare), plan general cu sunet inregistrat in priza directa cu microfonul de pe camera. Orice aranjament muzical este acceptat: acapella, unplugged, full instrumental etc)
• Versurile pieselor, în format .doc (maximum 1MB)
• Două fotografii de 300 dpi (maximum 2 MB)
• Biografie/text prezentare, care să cuprindă inclusive linkuri către conturile de Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, site-uri personale etc în format .doc (maximum 1MB)
• Un video de prezentare, în format MP4, codec H264 (ambele fişiere video cu dimensiunea totală maximă de 300 MB)

Lista pieselor din repertoriul românesc pentru interpretare în concurs (Lista Piese)