Spectacolul “România Centenar” încheie Festivalul Internațional Cerbul de Aur
Ediția aniversară a Festivalului Cerbul de Aur se încheie în această seară, cu spectacolul „România Centenar”
Smaranda Vornicu, Directorul Festivalului, a povestit, la conferinţa de presă, despre conceptul inedit al show-ului din ultima seară a Cerbului de Aur, care va aduce folclorul în modernitate: „Încheiem Festivalul Internațional Cerbul de Aur într-o notă emoționantă, cu spectacolul România Centenar. Aniversăm Centenarul Marii Uniri și era firesc să avem o seară dedicată acestui moment istoric”.
Iuliana Tudor, gazda și producătorul show-ului, a pregătit un spectacol absolut impresionant. Într-un veritabil spectacol al tradițiilor, vom regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitații speciali Grigore Leșe, Damian Drăghici și Alex Calancea Band, alături de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.
La 50 de ani de la prima editie a Festivalului, orchestra din Republica Moldova urcă pe scenă într-o variantă lărgită, cu 50 de instrumentiști.
În aceeași notă aniversară, spectacolul va fi deschis de o sută de călușari. De asemenea, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri, TVR aduce pe scenă artişti din toate regiunile istorice ale țării, nume sonore ale folclorului: Cornelia și Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Gelu Voicu, Andreea Voica, Constantin Lătărețu și Viorica Macovei.
Şi pentru că Televiziunea Română a lansat un proiect național menit să descopere o nouă generație de artiști, promotori ai culturii tradiționale române – show-ul „Vedeta Populară” -, pe scena Festivalului se vor afla şi câțiva dintre laureații concursului, dar și tineri care au debutat la TVR.
Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: „Toți K1 Pentru România”, oferit de Primăria Generală a Capitalei prin Teatrul Excelsior. Show-ul are o distribuție de gală, din care fac parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu.
Actorii și interpreții vor aduce pe scena Festivalului personalitățile proeminente și cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evoluția actului de unire a românilor, într-o suită de momente artistice.
Accesul publicului la evenimentul din Piaţa Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol, porțile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat.
Pentru accesul în Piața Sfatului sunt amenajate 14 porți și 4 puncte de acces A, B, C și D – trei în Strada Mureșenilor și unul în Strada Apollonia Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureșenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziție celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.
Abonamentele trebuie păstrate pe toată perioada Festivalului, accesul se va face zilnic, pe baza acestui document. Spectatorii care ies din arenă vor primi o brățară care va avea culori diferite în fiecare zi.
Din motive legate de securitate, accesul publicului în arenă este interzis cu bagaje voluminoase, sticle, lichide, laptopuri, aparate foto, umbrele sau alte obiecte menționate în setul de regului anexat și afișat la intrări, în interiorul zonei de spectacol fiind amenajate standuri unde se comercializează băuturi și alimente.
Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim și în rețeaua partenerilor săi: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărturești, Diverta, Humanitas și la Muzeul Sfatului din Brașov.
Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, de la ora 20.30.
Mașina oficială a Festivalului : Mercedes prin Autoklass