×

AMALIYA MARGARYAN
Armenia

Amaliya Margaryan cântă de la 4 ani, iar de la 12 ani compune melodii. Dragostea pentru muzică se îmbină cu cea pentru justiție, Amalyia fiind de profesie avocat.

Amaliya Margaryan are 23 de ani. S-a născut și a crescut în Erevan, capitala Armeniei. Este avocat de profesie.

De la vârsta de 4 ani a cântat într-un cor, apoi a urmat și școala de muzică. Cea mai puternică amintire a sa din copilărie este despre maestrul Tigran Hekekyan. ”Mi-a dat microfonul și am început să tremur. Eram prima dată pe scenă”, își amintește Amalyia.

A început să compună melodii la 12 ani, dar ea consideră că această activitate a dat roade mai mult sau mai puțin valoroase în ultimii 2 ani.

A participat la show-uri muzicale precum X Factor Ucraina, Vocea Rusiei și a fost finalistă în selecția națională Eurovision 2018, în Armenia. În 2017 a fost backing vocal al reprezentantei Armeniei la Eurovision.

Amalyia spune că alege melodiile care transmit un mesaj profund, care emoționează, care ating o coardă sensibilă în sufletul celui care le ascultă: ”Mă gândesc întotdeauna la piesele mele ca la un întreg care transmite acel mesaj. Totul trebuie să fie în armonie, de la text și linia melodică la ținuta mea și videoclipul melodiei.”

Curiozitățile Cerbului de Aur

Cum și când ați descoperit pasiunea pentru muzică?

Pasiunea mea pentru muzică mi-a descoperit-o…. mama mea, când aveam aproape 2 ani. Abia vorbeam, dar puteam să reproduc părți ale melodiilor pe care mama mi le cânta.

Definiți stilul dvs. muzical într-o singură frază.

Dacă mă întrebați despre gen, este mai mult pop sau AC.

Muzicieni preferați …

 Sunt atât de mulți, în fiecare gen și în orice fel de muzică am favoriții mei.

Ce preferați să citiți / mâncați / faceți în timpul liber?

Cărțile pe care le pot reciti de 1000 de ori sunt cele din seria Harry Potter. Îmi place să mănânc ”junk food” (coca-cola, ciocolată, burgeri). De asemenea, sunt un mare fan al fructelor de mare. De obicei, îmi petrec timpul liber cu familia sau cu prietenii, mă uit la filme, fac plimbări, citesc și, bineînțeles, dorm.

Dacă nu ați cânta, atunci ați fi …

Dansatoare.

Cum definiți fericirea?

Să știu că toți cei dragi sunt sănătoși și în siguranță.

Motto-ul pentru acest festival.

A fi o parte a unui astfel de festival istoric și a cânta în fața atâtor oameni este deja o mare motivație. În plus, vreau să transmit mesajul cântecului meu și să fac fiecare persoană care va auzi cântecul să simtă aceleași emoții ca mine.