Juriu

Ricky Dandel

Artist

Solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator şi showman, Ricky Dandel a decis la 14 ani că vrea să fie cântăreţ, aşa că a urcat în trenul de Bucureşti. „Nu am dat foarte tare din coate, oamenii m-au căutat, compozitorii mi-au dat piese... Bunica mea mi-a cumpărat prima chitară, a fost practic sponsorul meu muzical la vârsta de 14 ani”.

Urmează cursurile Facultăţii de Litere din Sibiu şi, în paralel cu cariera artistică, este profesor la Colegiul Brukenthal.

În 1967 înfiinţează la Sibiu trupa beat-rock Solaris, alături de care susţine mai multe turnee în Transilvania. Cu această trupă debutează în televiziune, în 1968.

În 1989 se stabileşte în Germania, unde, până în 1996 este artist liber profesionist şi docent liber-profesionist pentru marketing, retorică şi Business English, iar din 1997 este profesor şi şef de catedră la disciplinele engleză şi germană la Munchen.

Participă la Festivaluri şi concursuri şi obţine mai multe premii.În 1991 semnează un contract cu prestigioasa casa de discuri BMG Ariola, primul său single fiind printre primele care apar în Germania imprimate pe compact disc (CD).De-a lungul carierei a lansat single-uri şi albume atât în România, cât şi în Germania.

Loredana Groza

Vasile Şirli

Ricky Dandel

Viktor Lazlo

Erminio Sinni

Coresi
Cotnari
Sergiana
Ciucas
Ministerul Turismului
Ministerul Turismului
Farmec
Electroprecizia
Estico
Zizin
Tarom
Tiriac Auto
Digi
Ibis Tours
Wagner
Viggo
Prosoft
Herr Strudel
Info 1 TV
Delmonte
Aqua Clean
Carmen Grigoriu
Vienna House
Neptunus
Brai-Cata
Auchan
Primaria Brasov
CJ Brasov
Prefectura Brasov
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Radio Romania
TVR Moldova
Agerpres
Info Music