Prezentatori

Eda Marcus: "Nu am ratat niciun Cerb!"

Eda Marcus, prezentatoarea știrilor sportive de la TVR, este, anul acesta, gazda Festivalului Internațional Cerbul de Aur, alături de Elvin Dandel. Vedeta TVR vorbește cu emoție despre ce înseamnă pentru ea festivalul și munca în televiziune.

"Sunt Eda Marcus. Anul acesta voi împlini 37 de ani în cel mai frumos mod cu putință, în săptămâna festivalului Cerbul de Aur. Și voi fi chiar acolo, pe scenă, în locul în care m-am închipuit acum mai bine de 25 de ani, pentru că Voi fi gazdă Cerbului de Aur 2019!

Lucrez în TVR de la 19 ani. Însă mai exact de atât, m-am născut în TVR. Și am deschis ochișorii copilăriei pe platourile de filmare, în studiourile TVR, pe scenele festivalurilor pe care Televiziunea le-a organizat de-a lungul timpului.

Am mâncat televiziune pe pâine de copil, având o mamă care și-a dedicat viața acestei lumi încântătoare, fiind una dintre realizatoarele perioadei de glorie în divertismentul de televiziune. Am avut marele noroc să cresc printre oameni de televiziune adevărați și artiști de pretutindeni. Și această lume m-a fascinat dintodeauna. Nu am ratat niciun Cerb și îmi aduc aminte cu multă emoție de momentul în care Cerbul de Aur era câștigat de Monica Anghel în anul 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoționată și plângeam de fericire, gândindu-mă timid la ideea că poate cândva, când voi crește mare și poate voi avea ocazia să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Și  am avut. La ani distanță, am lucrat ca redactor pentru festival. Și a fost una dintre cele mai frumoase experiențe profesionale din viața mea. Apoi, viața mea profesională a făcut slalom de-a lungul timpului, printre foarte multe emisiuni, redacții, invitați și multe experiențe pe care le-am trăit din perspectiva omului de redacție, a reporterului, a realizatorului și a prezentatorului.

Am crescut cu un vis pe care mi l-am urmat cu pași mici dar trainici, de a deveni prezentatoare de emisiuni de televiziune. Și nu a fost deloc ușor. A trebuit să dovedesc încontinuu că pot și merit să fiu în acel loc, nu doar pentru că am crescut acolo. Și asta fac de atunci, lupt să fiu mai bună, mai profi, mai pregătită pentru orice provocare.

Momentul în care am aflat că am câștigat castingul pentru prezentarea festivalului...bucurie pură. Emoție mare. Și satisfacția că anii de muncă și-au spus cuvântul.

În ultimii ani am fost prezentatoarea știrilor din sport, parte a unei redacții extrem de active și care mi-a îmbogățit universul profesional. Mai am multe lucruri de făcut în televiziune și tot ce îmi doresc este să transmit tuturor plăcerea și bucuria de a face ceea ce știu mai bine!"

(w640) Eda Marcus

***

A 19-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, şi va aduce pe scena din Piaţa Sfatului mari artişti ai muzicii din România şi din străinătate, primele nume anunţate de organizatori fiind Ştefan Bănică jr. şi Irina Rimes. Urmează şi alte surprize!  Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.    

Biletele pentru Festivalul Concurs Cerbul de Aur 2019 au fost puse în vânzare. Pentru cele patru zile ale Festivalului, organizatorii pun la dispoziţie mai multe categorii de bilete cu preţuri pornind de la 70 de lei. Acestea sunt disponibile pe Eventim.ro, UPC.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas. De asemenea, biletele se pot cumpăra şi de la casele de bilete Eventim din Cluj - în cadrul Iulius Mall şi din Bucureşti - în cadrul Cinema PRO. Biletele pot fi achiziţionate cu opţiunea de livrare prin curier, ridicare de la casa de bilete, print-at-home (în format pdf) sau în format e-ticket (bilet direct pe telefonul mobil) cu cost 0.


Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română. 
Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro.

Coresi
Cotnari
Sergiana
Ciucas
Ministerul Turismului
Ministerul Turismului
Farmec
Electroprecizia
Estico
Zizin
Tarom
Tiriac Auto
Digi
Ibis Tours
Wagner
Viggo
Prosoft
Herr Strudel
Info 1 TV
Delmonte
Aqua Clean
Carmen Grigoriu
Vienna House
Neptunus
Brai-Cata
Auchan
Primaria Brasov
CJ Brasov
Prefectura Brasov
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Radio Romania
TVR Moldova
Agerpres
Info Music