Noutăți

Coresi
Cotnari
Sergiana
Ciucas
Ministerul Turismului
Ministerul Turismului
Farmec
Electroprecizia
Estico
Zizin
Tarom
Tiriac Auto
Digi
Ibis Tours
Wagner
Viggo
Prosoft
Herr Strudel
Info 1 TV
Delmonte
Aqua Clean
Carmen Grigoriu
Vienna House
Neptunus
Brai-Cata
Auchan

De la muzică lăutărească la folclor reinterpretat, pe scena Cerbului de Aur | FOTO

Seara de folclor a reunit, duminică, peste 100 dintre cei mai apreciaţi artişti, în cele trei părţi ale spectacolului. Show-ul a fost realizat și prezentat de Iuliana Tudor.

  • Loredana și trupa Agurida au susţinut un spectacol muzical electrizant
  • Lidia Buble a avut emoţii la prima sa întâlnire cu scena prestigiosului festival
  • A acompaniat Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros

Pe scena din Piaţa Sfatului, muzica populară românească ne-a amintit de vechile cântece ale lăutarilor. Totodată, folclorul tradiţional s-a împletit cu limbajul muzical modern, dând naştere unui show inedit. Din punct de vedere vizual, grafica şi imaginile din Arhiva TVR au unit cele trei părţi, regia artistică fiind semnată de Aurel Badea, unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai Televiziunii Române.

Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa cu Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai cu Taraful de Caliu, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu sunt doar câţiva dintre artiştii care ne-au amintit de melodii celebre, acompaniaţi de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros.

(w640) Folclor -

(w640) Folclor -

(w640) Folclor -

(w640) Folclor -

(w640) Folclor -

(w640) Folclor -

(w640) Scena Cerb

(w640) Folclor -

În a doua parte a spectacolului, folclorul a pășit în modernitate, teme populare cunoscute fiind reinterpretate şi reorchestrate. Loredana și trupa Agurida au susţinut un show electrizant, realizat cu sprijinul Orchestrei „Lăutarii”. „Orice experienţă este frumoasă în viaţă şi trebuie să o trăim acum şi nu cu regrete sau cu gândul la ce se va întâmpla. Acest moment este foarte important şi sunt fericită că sunt aici”, spune Loredana.

(w640) Loredana G

N-au lipsit surprizele! Lidia Buble a avut emoţii la prima sa întâlnire cu scena prestigiosului festival. Artista a construit un moment frumos împreună cu orchestra „Lăutarii” din Chișinău şi a cântat două piese îndrăgite din repertoriul Mariei Tănase. „Nu am îndrăznit să visez că am să cânt vreodată pe această scenă. Îmi aduc aminte că, atunci când eram mică nu aveam televizor acasă și, când începea Cerbul de Aur, mergeam prin vecini împreună cu frații mei să ne uităm. Vremuri faine! Acum numai la gândul că urmează să urc pe această scenă... mă încearcă atâtea sentimente frumoase”, spune Lidia Buble.

(w640) Alexandra

O altă invitată a serii de folclor a fost Alexandra Ungureanu, care în urmă cu 11 ani a fost primul artist care se apleca asupra folclorului pentru a-l combina cu muzica de club. Tot în această seară, marea artistă a generaţiei de aur a muzicii lăutăreşti, Gabi Luncă, a cântat în direct la Televiziunea Română. Cu această ocazie, Gabi Luncă a scris o melodie nouă, cu un mesaj impresionant.

(w640) Gabi LuncÄ

Seara a ajuns la final alături de maestrul Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi, cu show-ul “Zbor de Ciocârlie”, un concept original Proiect K1 despre mitul creatorului.

(w640) Gheorghe Z

(w640) Paula Seli


***

Eveniment organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Prefectura Braşov, Ministerul Turismului, proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, copoducător TVR Moldova, coproducător artistic Radio România.

Eveniment sponsorizat de Coresi, Tarom – transportator oficial.

Primaria Brasov
CJ Brasov
Prefectura Brasov
Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Radio Romania
TVR Moldova
Agerpres
Info Music