×

RYAN O’SHAUGHNESSY
Irlanda

În audiția de deschidere Britains Got Talent, Ryan a interpretat melodia „No Name”, care a acumulat peste 47 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Ryan O’Shaughnessy s-a născut la Dublin, în 1992, într-o familie muzicală. Când avea 8 ani, a apărut oportunitatea ca Ryan să joace personajul Mark în serialul RTE „Fair City”, un rol pe care l-a susținut timp de aproape un deceniu. A crescut ca frate mai mic al lui Damien Halpin și și-a petrecut adolescența pe ecranele irlandeze. Până la 17 ani cântatul a devenit o prioritate pentru nativul din nordul Dublinului și a părăsit serialul TV pentru a începe o carieră în muzică.

În timp ce studia compoziția la BIMM Dublin, în 2012, Ryan a scris prima sa colecție de cântece. Înainte de lansarea acestor cântece, Ryan a apărut în același an în finala celor două emisiuni The Voice of Ireland și Britains Got Talent. În audiția de deschidere Britains Got Talent, Ryan a interpretat melodia „No Name”, care a acumulat peste 47 de milioane de vizualizări pe YouTube. Ryan a semnat un contract cu Sony RCA în Marea Britanie sub label-ul Colin Barlow. Acolo a lucrat la EP-ul său de debut, care a fost numărul 1 în Irlanda timp de 2 luni consecutive, în aceeași perioadă Ryan fiind într-un turneu național în Marea Britanie.

În iulie 2013, Ryan a participat la noul concurs irlandez de compoziție The Hit, concurând împotriva fostului său antrenor de la The Voice, Brian Kennedy. O’Shaughnessy a ales sa lanseze „Who Do You Love?” în bătălia cu Kennedy și a intrat în topurile irlandeze de single-uri pe locul 3.

Fiind prezent pe harta globală de compoziție de la o vârstă fragedă, Ryan a avut plăcerea să călătorească și să scrie pentru unele dintre cele mai mari vedete, printre care Julia Fordham, Joy Williams, Mark Nevin și Kimmie Rhodes, precum și să lucreze pentru diferite case de producție și studiouri. În ultimii trei ani, O’Shaughnessy a vizitat SUA și Canada. În aceasta perioadă a lansat muzică proprie și pentru alți artisti prin label-ul său Bayview Records. Cel mai recent album al său, „Back to Square One”, arată o maturitate în stilul său muzical.

În mai 2018, Ryan a reprezentat Irlanda în concursul Eurovision, la Lisabona, Portugalia. Ajungând până în semifinală, piesa „Together” a ajuns de la o cotă de 250/1 la 7/1 în pariuri, ceea ce a transformat Irlanda în cea mai de succes apariție la Eurovision din ultimii 6 ani.