×

OLIVIER KAYE
Belgia

Olivier Kaye are multe talente. Adoră să cânte, să joace în musicaluri, iubește cărțile și mâncarea. În curând va fi profesor de școală primară.

Olivier Kaye (25 ani) este un cântăreț autodidact dintr-o familie non-muzicală. Mai întâi a participat la concursuri de cântat în localitatea natală și apoi la evenimente mai mari.

În 2010, împreună cu corul La Petite Marie de la Harzé, a participat la două evenimente: ”I Muvrini et les 500 Choristes” și ”Les Fous Chantants d’Alès”, alături de Patrick Fiori și Anggun, în regia lui Jacky Locks. În același an, în paralel cu corul, a început să cânte solo și s-a înscris în competițiile TV X Factor și The Voice Belgia. A fost selectat pentru cel de-al cincilea sezon al The Voice Belgia la 22 de ani și a ajuns în finală, în echipa lui Quentin Mosimann, în aprilie 2016. Mai târziu, era văzut drept reprezentantul belgian la Eurovision 2017, la Kiev, dar competiția națională a fost adjudecată de Blanche.

În anul 2017 a avut șansa de a colabora cu artiști precum Aleksander Rybak, PUGGY, Quentin Mosimann, Ashley Hicklin, Alex Germys, Nicolas Dorian și Pat Lemoine. În plus, a participat la spectacolul Talents Sing Eurovision, împreună cu Sandra Kim, Johnny Logan, Tom Dice și talentele de la The Voice Belgia.

După toate acestea, el a decis să se dedice muzicii și s-a înscris la IMEP (Institutul Superior de Muzică și Pedagogie) din Namur în secțiunea Canto Pop, a profesorului Nicolas Dorian. A apărut în primul său musical, ”EnChanté”, apoi în ” Hercule: Le Destin d’un Dieu”, jucat la Teatrul din Liege și la Studio des Arte Vivants din Casablanca. Pentru a-și îmbunătăți calitățile actoricești urmează sesiuni de coaching cu Dominique Renkens și William Clobus.

De asemenea, a interpretat Imagine, într-o colaborare cu Stepanov & Bougini. Datorită experienței sale și a diferitelor stagii din timpul studiilor sale de Științe Sociale și Educație și studiind în franceză, este un bun performer la lecțiile de canto și muzică. Își folosește aceste talente la cursuri tematice la Studio Créa, o școală de arte pentru copii de la 3 la 15 ani. Tot în 2017 a avut șansa de a se alătura grupului With Us și de a participa la evenimente private și diverse spectacole.

În iulie 2018, Olivier și colegii din distribuția ”Hercule: Le Destin d’un Dieu” au susținut pe scena Teatrului Cinévox o serie de spectacole la Festival Off, în Avignon. În prezent, încearcă să creeze un spectacol muzical pentru copii și în curând se va implica și în alte proiecte.

Curiozitățile Cerbului de Aur

Cum și când ați descoperit pasiunea pentru muzică?

Pasiunea mea pentru muzică a existat încă din copilărie. Am făcut multe lucruri care m-au ținut ocupat: fotbal, ciclism, tir cu arcul … Dar cântatul a fost întotdeauna acolo. Când eram la The Voice, chiar știam că asta vreau să fac în viață. Muzica ocupă un loc imens și contribuie la starea mea de bine. Este, de asemenea, o modalitate de a-mi împărtăși emoțiile cu ceilalți.

Definiți stilul dvs. muzical într-o singură frază.

Nu am un stil specific, îmi place să cânt orice. Muzica este universală și atât de variată! Îmi place să încerc orice și să-mi pun curiozitatea în slujba artei.

Muzicieni preferați …

Nu am un artist preferat, dar dacă trebuie să numesc pe cineva, îl aleg pe  Peter Cincotti. Muzica lui mă captivează și îmi dă sentimente speciale.

Ce preferați să citiți / mâncați / faceți în timpul liber?

Citesc orice. Când eram adolescent, îmi plăcea să citesc despre vampiri: Amurg, Jurnalele Vampirilor, Dracula. Mi-a plăcut să citesc romane young fiction, romane epistolare, povești fantastice etc.

Îmi place să mănânc, îmi place mâncarea, dar nu mă îngraș! Mănânc orice, mai puțin cicoare și varză de Bruxelles ori nucă de cocos. Am mai multe feluri de mâncare preferate, dar niciodată nu reușesc să mă decid!

În timpul meu liber citesc, ascult muzică, fac sport, mă plimb singur, cu prietenii sau cu câinele meu, mă uit la seriale TV. Îmi place să fac montaje pe computer, îmi place să-i fac pe oameni să râdă la prostiile mele. Îmi place și desenul.

Dacă nu ați fi muzician, atunci ați fi …

Îmi place să călătoresc, aș vrea să călătoresc și mai mult! Îmi plac copiii, studiez pentru a fi profesor de școală primară.

Cum definiți fericirea?

Aș defini fericirea ca pe o stare de spirit. Cred că fericirea e o alegere și trebuie să ne asigurăm că avem cu ce ajunge la ea. Pentru mine, fericirea înseamnă să fiu pe scenă cântând, jucând în fața publicului. Dar e și în mici gesturi zilnice: să te întâlnești la o băutură cu prietenii, este fericire. Să râzi cu cel mai bun prieten este fericire. Un zâmbet de copil este fericire. Există multe lucruri simple care contribuie la fericire.

Motto-ul pentru acest festival.

Succesul este o călătorie, nu o destinație. Cea mai bună cale de a răspândi fericirea este să o împarți cu altă persoană.