×
Jorge Gonzalez

JORGE GONZALEZ
Spania

Carismaticul Jorge González (născut la 22 septembrie 1988) a cucerit Spania odată cu participarea în cadrul emisiunii La Voz (Vocea Spaniei), unde s-a clasat pe locul 2 în finală.

Jorge nu a primit nici o educație muzicală până la vârsta de 17 ani, când a mers la primele audiții. Pianist și vocalist autodidact, era îndrăgostit de sunetele de salsa și latino pop.

Jorge a avut numeroase apariții și interpretări live remarcabile, încă de la debut. Varianta lui pentru piesa “Lucia” a stârnit numeroase reacții, iar artiști ca Alejandro Sanz și Joan Manuel Serrat l-au felicitat pentru interpretare.

Primul lui single, “Diquelame”, lansat în vara lui 2007, a primit discul de aur, un succes care s-a concretizat în peste 80 de concerte într-un timp scurt. Cel de-al doilea album de studio al lui González, intitulat „Vengo enamorarte” a fost lansat în 2009.

În 2009 și 2014 Jorge a participat la selecțiile pentru a reprezenta Spania în concursul Eurovision.

În 2015, Jorge a făcut parte din juriul emisiunii de talente pentru copii – Pequeños Gigantes, iar în 2016 a participat alături de familia sa la reality-show-ul Gipsy Kings.

La sfârșitul anului 2016, Jorge González a lansat alături de Cat Music Spain piesa și videoclipul “Tu boquita”. Recent, artistul a colaborat cu Mirella Cesa pentru “Esta Noche”.