×

PAULO BRAGANÇA

29 August – Cerbul de Aur 2018. Gală Aniversară

Nascut pe 2 septembrie 1971 in Angola, fosta colonie portugheza, Paulo Bragança, poate fi considerat pasarea Phoenix a fado-ului, geniul reinventat al muzicii traditionale portugheze.

Inca din primele momente ale carierei sale, Paulo Bragança nu a fost un conformist,  apariția sa socand  spiritele tradiționaliste ale lumii fado chiar si prin modul in care se imbraca.

Intre 1992 si 2001 a avut o activitate foarte intensa, fiind “cantaretul de fado pur si puternic”, “omul punk al fado-ului” denumiri ce i-au fost date de publicul care a vazut in el viitorul acestui gen muzical. A colaborat cu marii artisti ai genului din tara sa, dar si cu renumiti artisti internationali, David Byrne de la “Talking Heads” fiind producatorul sau muzical pentru o perioada.

In anul 2001 dispare din peisajul muzical portughez pentru a se lansa in proiecte de film si pentru a studia filozofia in Irlanda.

In 2011 Paulo Braganca se intoarce pentru o perioada scurta in Portugalia, unde isi da seama ca muzica lui este inca de actualitate si promite sa revina in lumea muzicii fado, o lume care l-a iubit si l-a urat atat de mult.

In 2017, artistul revine in Portugalia si pregateste un EP, pe care il va lansa cu success in 9 martie 2018, data de la care publicul sau il intampina cu bratele deschise:  festivalurile Caixa Alfama, Bons Sons sau EntreMuralhas fiind cateva din treptele acestei reveniri triumfale.

La Brasov, Paulo Braganca vine insotit de elegantul fado portughez, dar si cu o superba melodie romaneasca.

Multumesc organizatorilor pentru aceasta frumoasa invitatie, voi reveni cu drag printre prietenii mei romani. Pentru mine tara dumneavoastra este un taram de poveste”, a declarat muzicianul portughez.

Cumpără bilete