×

TIZIANA CAMELIN
Italia

Tiziana Camelin este o artistă multitalentată, care abordează cu mare ușurință mai multe genuri muzicale.

Tiziana Camelin s-a născut la Roma pe 14 decembrie 1983, este cântăreață, coristă și prezentatoare de radio și TV.

Formarea sa muzicală include cursuri în Italia și apoi în Los Angeles cu Alex De Marzi, cu solista de operă Nina Monaco, cu Mariagrazia Fontana – trainer vocal al multor emisiuni TV, interpreți italieni și internaționali, precum și o autoritate în muzica gospel -, și cu soprana Antonietta Franceschi, profesor la Conservatorul l. Cherubini din Florența.

Din copilărie a participat la cele mai importante evenimente muzicale, de la „Zecchino d’oro” la Accademia di Sanremo. A început apoi cariera solistică și a abandonat competițiile, având diverse colaborări profesionale și lucrând în studiourile de înregistrări ca vocalist pentru artiști cum ar fi Califano, Alex Baroni, Jean Michelle Byron și multe altele. Ulterior a semnat un contract cu compania BMG Ricordi, unde a înregistrat piese pop / rock, chill out și chill house, vândute în Los Angeles și apoi în Italia, sub label-ul UNIVERSO SRL.

A fost solistă și backing vocal în multe emisiuni TV RAI, cum ar fi I Profesionisti și Fuoriclasse de Carlo Conti, Domenica In cu Pippo Baudo, a colaborat cu Loredana Bertè în spectacole live. A concertat în turnee, mai ales în fostele țări sovietice Rusia, Ungaria, Croația, fiind apreciată pentru atmosfera latino pe care o creează pe scenă.

În prezent, cântă împreună cu Everglades Band în diferite formule, de la duo la big band. Colaborează de multă vreme cu aranjorul și compozitorul Fabio Torregossa, dirijor la Festivalul de la Sanremo, pentru înregistrări și spectacole live. Este solistă și backing vocal pentru formația de swing și big band ale maestrului Gianni Mazza. Este implicată în diverse trupe (blues garage band, studio 54 gang con Gigi Zito, baterist, unul dintre cei mai mari artiști italieni). Colaborează direct cu artiști de calibru precum David Pistons (pianistul RAI și al solistelor Giorgia – Laura Pausini) Beppe Basile (bateristul orchestrei RAI) Phil Salera (chitarist) David Strong (membru al trupei Demo Morselli) și mulți alții.