×
Raluca Bejusca

RALUCA BLEJUȘCĂ
România

În peste două decenii de carieră, Raluca Blejușcă a obținut premii prestigioase și a lansat hituri adorate de mii de oameni.

Din ”Orașul cu Îngeri” ne-a spus cel mai frumos şi emoţionant lucru: ”Mi-e dor de tine, Mama”. Iar atunci când ne despărţim de persoana dragă, spunem împreună cu ea ”Speram să fii tu”, dar acum ”Te-am pierdut” – Angel, adică Raluca.

Raluca Blejușcă (Ciocârlan) s-a născut la Mangalia pe 27 august 1986 și cântă din copilărie.

În anul 1997 a participat la Festivalul Copiilor de la Oneşti, unde a obţinut locul II, la concursul „Ba da, ba nu” organizat de TVR, unde a obţinut primul loc, la Festivalul Muzicii – Bucureşti, unde a obţinut locul I și la Concursul Noul val – unde s-a clasat pe locul 1.

În anul 1998 a participat la festivalul internaţional Te amo de la Oneşti, unde a obţinut locul II, în anul 1999 s-a clasat pe locul III la festivalul internaţional Micul prinţ de la Bucureşti, iar în anul 2000 a fost desemnată cea mai bună voce feminină la Premiile Industiei Muzicale Româneşti și a participat la Festivalul FIDOF de la Cairo, unde a obţinut locul II.

În 2001 s-a întors la Cairo, la Festivalul Internaţional al Cântecului, unde, interpretând melodia ”Mama”, compusă de Cornel Fugaru, a ocupat locul II; a mai participat la Festivalul Sunflower – Serbia, unde au fost 44 de concurenţii din 22 de ţări, Raluca obţinând Premiul pentru cea mai bună solistă.

La începutul anilor 2000, la îndemnul lui Costi Ioniță, a format împreună cu Monica duetul Angels, cu care a lansat videoclipul ”Ochii mei” și a făcut turnee Rusia, Croaţia, Statele Unite. Duetul s-a desființat în anul 2002, Raluca rămânând în continuare cu numele de scenă Angel. A fost îndrumată în cariera muzicală de Costi Ioniţă şi apoi de Mirela Voiculescu Fugaru şi Cornel Fugaru. A apărut la un concert Valahia și a colaborat cu această trupă în câteva proiecte.

La Premiile Muzicale Radio,  melodia ” Nu știu cum să-ți spun” a compozitorului Cornel Fugaru a fost considerată cel mai bun şlagăr lansat în vara 2002; în anul următor, Raluca a obținut trofeul festivalului „The Golden Magnolia”, de la Baton Rouge, Louisiana, Statele Unite. Tot în 2003 a lansat albumul ”Orașul cu Îngeri”.