×
Karl William Lund

KARL WILLIAM LUND
Marea Britanie

Karl William Lund a concurat contra a peste 500 de înscriși, când piesa sa „Miracle” a fost votată # 1 de către un grup de experți.

Originar din Merseyside, în prezent londonez, cântărețul / compozitorul Karl William Lund a concurat contra a peste 500 de înscriși, când piesa sa „Miracle” a fost votată # 1 de către un grup de experți.

A început să compună acest cântec pe când se afla într-un moment de răscruce din viața sa. „Miracle” înseamnă „să găsești puterea și dragostea în perioade tulburi, acceptând cine ești în fiecare etapă a vieții tale”, spune Karl. „Miracle” l-a ajutat să se recompună în viața și cariera sa.

Karl a concurat în Marea Britanie cu alte 5 piese ale unor muzicieni consacrați, din portofoliile BBC & BASCA, în direct pe BBC Four, la preselecția ”You Decide” pentru Eurovision. În ciuda faptului că nu a reușit să ajungă la Stockholm în 2016, piesa sa „Miracle” a fost votată „Track of the Year” de către NPBC și i-a câștigat o serie de noi fani și admiratori.

Ca rezultat, Karl a început un turneu mondial cu Carnival Cruise Lines și s-a angajat să scrie pentru alți artiști și case de discuri, inclusiv concurenți la Eurovision și laureatul acestei competiții, Martin Fitch.

Karl continuă să intepreteze piesele sale originaleîn timp ce compune și scrie texte pentru alte trupe și artiști. El este în industria muzicală de doisprezece ani și a fost întotdeauna independent, finanțându-se integral din muzică.

ALTE CREDITE: BBC Eurovision, Armada, Universal, Warner Music, Audiofreaks, Guardian Angels Records & Publishing.

Curiozitățile Cerbului de Aur

Cum și când ați descoperit pasiunea pentru muzică?

Am cântat în musicaluri când eram foarte tânăr. L-am jucat pe Kenickie din „Grease”, apoi rolul principal în „Bugsy Malone” și lucrurile au luat amploare de atunci. Abia după ce am învățat singur să cânt la chitară, la 17 ani, am început să-mi scriu propriile melodii. Uneori mi-era greu să exprim în cuvinte ce simțeam despre ceva, dar când scriam cântece, îmi era mult mai ușor.

Definiți stilul dvs. muzical într-o singură frază.

Autentic, dinamic, sincer și onest.

Muzicieni preferați …

Tori Amos, Kate Bush, Lowercase Noises, Jonsi, Prince, Michael Jackson. Acești artiști scriu, interpretează și produc propria muzică. Încă refuz să vorbesc despre Prince sau MJ la trecut! Ei se contopesc pe deplin cu arta lor și se implică în fiecare aspect al procesului creativ, de la început până la sfârșit. Îl invoc în mod special pe Prince, care a interpretat la fiecare instrument pe albumul său „Emancipation”, apoi pe Lowercase Noises, care interpretează la fiecare instrument pe fiecare înregistrare a sa!

Ce preferați să faceți în timpul liber?

Meditația transcendentală mă ajută să liniștesc exteriorul și să mă reconectez la creativitate și compunerea melodiilor. O parte din mine crede că piesa există deja acolo în Univers și eu sunt doar sursa prin care trece – aproape ca o co-creație. Multe cântece ale mele au prins viață în timp ce dormeam și visam.

Dacă nu ați fi muzician, atunci ați fi …

… chef sau un critic gastronomic. Bucătăria este probabil locul meu preferat în casă și ador să gătesc și să inventez rețete. Crearea muzicii seamănă foarte mult cu crearea unei rețete. Fiecare ingredient are locul său bine stabilit în întreg și trebuie să se contopească armonios pentru a crea o experiență delicioasă multi-senzorială. Dați-mi o farfurie cu hituri, vă rog. Foarte bogată.

Cum definiți fericirea?

Începând și terminând ziua cu recunoștință. Dacă vrei mai multe lucruri bune, cum le poți obține dacă nu ești mulțumit cu ceea ce ai deja? Dacă vreau să mă întorc în acel loc, pur și simplu îmi spun că „fericirea este bucuria pe care o simțim atunci când căutăm să ne îndeplinim potențialul”.

Motto-ul pentru acest festival.

Să dăruiești cuiva o parte din inima ta, merită mai mult decât toată bogăția din lume.

This is… Karl William Lund from Karl William Lund on Vimeo.