×
Inis Neziri

INIS NEZIRI
Albania

Inis Neziri a cântat de când a învățat să vorbească, dar cariera sa muzicală a început oficial pe când avea 12 ani.

Inis Neziri are 17 ani și s-a născut la 12 ianuarie 2001 la Tirana, Albania.

A cântat de când a învățat să vorbească, dar cariera sa muzicală a început oficial pe când avea 12 ani. A participat la concursul „Gjeniu I Vogel 5” și a câștigat primul premiu. După ce a câștigat, a continuat să fie activă în emisiuni de televiziune, cum ar fi interviuri, în calitate de invitat special etc. În 2013 a fost protagonista unui musical. Acesta se numea “We will rock you”, iar Inis a interpretat aproape toate melodiile celebrei trupe Queen.

Din 2013 m început să participe la programele Gala Night de la TV Klan și RTSH, în fiecare an.

În 2015, a fost invitat special la Festivali I Kenges 54, cel mai mare și cel mai important eveniment al anului. A cântat două piese de concurs Eurovision, numite “A million voices“ and “Euphoria“. După o mică pauză, în 2017 Inis a decis să facă un pas foarte important în cariera sa muzicală. A participat la Festivali I Kenges 56 cu melodia compoziție proprie „Piedestal” și a fost cel mai tânăr concurent (16 ani). ”Pot spune că a fost un adevărat succes pentru mine, fiindcă toată presa națională și internațională și bloggerii m-au susținut enorm și m-au considerat câștigătoare. La acest festival am ocupat locul al III-lea, dar există așteptări din partea celorlalți să mai concurez și la edițiile următoare și să încerc să reprezint Albania la Eurovision, anul viitor”, povestește Inis.

A fost, de asemenea, invitată la festivaluri internaționale din Balcani și Europa.

”Planurile mele curente țin de participări la festivaluri precum Kenga Magjike, cu o piesă de-a mea în lucru, prezența la Festivali Tra La La din Oher, Macedonia și aștept cu nerăbdare să cânt la Festivalul Internațional Cerbul de Aur, în România”, spune Inis.