×
Dora Gaitanovici

DORA GAITANOVICI
România

Dora Gaitanovici are doar 18 ani, studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzica clasică, dar şi de cea folclorică.

Dora Gaitanovici s-a născut la 10 iunie 2000. În prezent este elevă la Colegiul Național B.P.Hașdeu din Buzău și își dorește să urmeze Universitatea de Muzică.

Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzica clasică, dar şi de cea folclorică. Știe să cânte la pian de la 4 ani, iar de curând a învățat să cânte și la saxofon.

Dorei Gaitanovici îi place foarte mult să compună și să-și interpreteze propriile piese, dar nu refuză nicio colaborare muzicală.  Ascultă  jazz și muzică clasică, blues și rock, de toate.

În palmaresul său se înscriu:

Trofeul Tinereții – Amara 2017;
Festivalul Radu Șerban – 2017 – trofeul festivalului; 
Festivalul George Grigoriu – 2017 –  premiul al III-lea;
Finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2018 – locul 6;
Trofeul MUSIC-ADA – 2017;
Trofeu creație Festivalul Mamaia Copiilor – 2015, cu piesa “Doar eu”,  compoziție proprie;
Festivalul Mamaia Copiilor – 2015, cu momentul “Alunecând pe-o rază”, compoziție proprie;
Marele premiu “Talentul din liceu se-arată”- 2016;
Realizarea imnului C.N.”B.P.Hașdeu” Buzău, la împlinirea a 150 de ani de la înființare; Realizarea imnului Drăgaicii din Buzău.

A colaborat pentru diverse proiecte muzicale cu trupele Thy Veils (Garana Jazz Festival 2017, albumul “Neoradiant”), Implant pentru Refuz, Bucium, Undercover, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești și a avut numeroase apariții la TV și radio.