×

DAMIANO BORGI
Italia

Damiano Borgi  are o impresionantă carieră pe scenă, etalându-și talentul ca solist de operă, de musical și de trupă rock.

Damiano Borgi s-a născut în Civitavecchia, Italia la 27 martie 1991. 

În 2005 s-a înscris la școala de canto modern Lorena Scaccia (Civitavecchia) unde, în scurt timp, s-a alăturat proiectului experimental de muzică gospel, ca solist. Numele grupului este „Whitest” și are scop caritabil. În 2007 a început să studieze arta interpretării cu profesoara de canto Gabriella Scalise, în același an implicându-se în școala Amici. În septembrie 2008 s-a înscris la școala muzicală Aldo Mantovani, studiind dansul modern cu profesorii Damiano Bisozzi și Aldo Mantovani. Din ianuarie 2012 a studiat canto liric, având-o ca mentor pe soprana Maria Luisa Giordano. A studiat canto liric la Conservatorul „G. Briccialdi ” din Terni, secția Tenor.

În 2007 a fost ales să intepreteze rolul lui Benvolio în opera”Giulietta e Romeo” de Riccardo Cocciante și Pasquale Panella, care a debutat pe scenă pe 1 iunie, la Arena Verona. Din iulie până în septembrie 2008 a cântat în spectacolul „Hollywood dreams” regizat de Federico Bellone, muzica Simone Manfredini și coregrafia Fabrizio Angelini. La 2 iulie 2009 a fost solist în cadrul evenimentului „Cocciante cântă Cocciante” cântând aria „bella” din opera ”Notre Dame de Paris” de Riccardo Cocciante. În 2010 a participat ca invitat la festivalul San Remo alături de Riccardo Cocciante, cântând două fragmente din aceeași operă „Notre Dame de Paris”.
În iunie 2011 a intepretat rolul Dantés în musicalul „Il Conte di Montecristo” de Robert Steiner și Francesco Marchetti.  A urmat rolul lui Freddie Trumper în musicalul „Chess” compus de Benny Andersson și Bjorn Ulvaeus,  cu textele lui Tim Rice, în adaptarea italiană a lui Franco Travaglio.

Din 2015 este solist al trupei alternative / prog rock / metal din Roma Stage of Reality. Alături de trupa sa, a colaborat cu artiști de renume internațional, cum ar fiBlaze Bayley (fost solist în Iron Maiden), Gus G (chitaristul lui Ozzy Osbourne) și formația braziliană Power Metal Angra.

Din anul 2016 este profesor de canto la școala Stazione Musica din Civitavecchia.

În 2018 s-a alăturat distribuției spectacolului BOHEMIAN SYMPHONY – The Queen Orchestra, ca solist.

Filmul său preferat este Forrest Gump, de unde citatul său favorit: „Viața este ca o cutie de bomboane cu ciocolată, nu știi niciodată ce vei găsi”.