Spectacol sold out! Peste 5500 de spectatori în Piața Sfatului, în a doua seară de concurs a Festivalului Cerbul de Aur

Cei 18 artişti înscrişi în competiţia Festivalului Cerbul de Aur au ultimul test în faţa juriului şi a publicului! Astăzi, vineri, 31 august, concurenţii vor urca din nou pe scena din Piaţa Sfatului pentru a interpreta cea de-a doua piesă din concurs. Apoi, rămân doar emoţiile aşteptării deciziilor! A juriului, dar și a publicului și a jurnaliştilor, pentru că este seara în care se deschide votul pentru public şi reprezentanţii presei.

Alături de concurenţi va fi, şi în această seară, Iulia Vântur, la fel de emoţionată ca şi ei.

 „Sunt emoţionată. A fost o surpriză foarte plăcută şi o bucurie pentru mine să primesc invitaţia Televiziunii Române de a prezenta festivalul. Am crescut uităndu-mă la Cerbul de Aur. Sunt foarte mulţi artişti care m-au încântat de-a lungul timpului”, a declarat Iulia Vântur, la conferinţa de presă. „Imediat ce am aflat, am sunat-o pe mama, ştiam că şi părinţii mei vor fi fost foarte încântaţi”.

Pe scena Cerbului de Aur, îl vom avea pe Gabriel Garko, invitat special al Festivalului, care ne va împărtăşi din experienţa de la filmările serialelor care l-au făcut celebru.

Publicul şi presa Festivalului își aleg astăzi câștigătorii, după închiderea concursului

Astăzi, fanii își pot vota favoritii pe pagina de Facebook a Festivalului, www.facebook.com/CerbulDeAur.ro, unde am creat un poll special pentru a afla cine va primi premiul publicului.

Sesiunea de vot va fi deschisă imediat după ce ultimul concurent va coborâ de pe scenă și se va închide în aceeași seară, la terminarea recitalului/concertului.

Jurnaliștii acreditati își vor exprima voturile pentru favoriți într-o secțiune special creată pentru ei pe site-ul Festivalului, cerbuldeaur.ro. La fel ca și în cazul votului publicului, sesiunea de vot va fi deschisă imediat imediat după ce ultimul concurent va coborî de pe scenă și se va închide în aceeași seară, la terminarea recitalului/concertului.

În a doua seară de concurs, artiştii vor intra pe scenă în ordine inversă faţă de prima seară. Astfel, Raluca Blejuşcă va deschide concursul cu piesa „Oameni”, urmată de Dinaya din Kazakhstan, care va cânta „De dragul tău” şi de Dora Gaitanovici, cu melodia „Spune-mi”.

După ce în prima seară de concurs Ryan O’Shaughnessy a încercat să ne convingă că „Noi ne potrivim”, astăzi ne propune „Together”. Italianul Damiano Borgi ne cântă „Don’t stop me now”, iar artistul spaniol este sigur că pentru el aceasta este seara norocoasă – „Esta noche”.

„Tu nu vezi cerul” este piesa cu care Lidia Isac din Republica Moldova începe al doilea calupt de melodii româneşti. Ea va fi urmată de Omer Netzer din Israel, care a ales să cânte „La tine aş vrea să vin” şi de Olivier Kaye din Belgia, cu „Să nu-mi iei niciodată dragostea„. Dacă pentru artistul belgian învăţarea piesei în limba română nu a fost dificilă, „pentru că româna e o limbă latină, ca şi franceza”, Omer mizează să cucerească publicul cu emoţia interpretării. „Mi-a fost dificil cu versurile în limba română, însă deşi pronunţia nu e foarte corectă, când cânţi cu suflet publicul simte şi te ajută”.

Basti   (San Marino)  intră în competiţie cu piesa „Stay„, Inis Nezir din Albania ne urcă pe „Piedestal”, iar cipriotul John Karayiannis vrea să cucerască audienţa cu „Diggiloo-Diggiley„.

Tiziana Camelin (Italia) ne zice pe scena braşoveană că „Dau viaţa mea pentru o iubire„, în timp ce Ovidiu Anton a optat pentru „Copacul„, singura piesă care i se potrivea şi pe care nu o cântase până acum, după cum a mărturisit artistul la conferinţă. „O capodoperă a muzicii româneşti, cu un mesaj puternic. Mi-am dorit întotdeauna să cânt o piesă a lui Aurelian Andreescu”, a completat Ovidiu.

Promit” ne spune Amaliya Margaryan din Armenia, în încheierea ultimului calup de piese româneşti.

Ultimii trei concurenţi care intră în concurs vor fi: Karl William Lund (Marea Britanie), cu „Miracle„, Antonia Gigovska (Macedonia), cu „And I’m telling you” şi Kelly Joyce (Franţa) care ne dă „Rendez-vous„.

Pe lângă juriul internaţional care va decide la cine merg: Marele Premiu şi premiile I, II şi III, în această seară spectatorii şi jurnaliştii pot vota pentru a acorda Premiul Publicului şi Premiul Presei Festivalului.

Astfel, mâine vom afla câştigătorul Marelui Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, dar şi ale celor trei premii de pe podium şi a premiilor speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Municipiului Braşov; Premiul Judeţului Braşov; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România) sunt cei vor decide câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur.

Seara nu se va închide fără a urmări recitalurile super vedetelor James Blunt, Horia Brenciu & HB Orchestra şi Delia. Biletele pentru spectacolul din această seară s-au epuizat, peste 5500 de spectatori urmând să asiste la eveniment.

Accesul publicului la evenimentul din Piaţa Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol, porțile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat.

Pentru accesul în Piața Sfatului sunt amenajate 14 porți și 4 puncte de acces A, B, C și D – trei în Strada Mureșenilor și unul în Strada Apollonia Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureșenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziție celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.

Abonamentele trebuie păstrate pe toată perioada Festivalului, accesul se va face zilnic, pe baza acestui document. Spectatorii care ies din arenă vor primi o brățară care va avea culori diferite în fiecare zi.

Din motive legate de securitate, accesul publicului în arenă este interzis cu bagaje voluminoase, sticle, lichide, laptopuri, aparate foto, umbrele sau alte obiecte menționate în setul de regului anexat și afișat la intrări, în interiorul zonei de spectacol fiind amenajate standuri unde se comercializează băuturi și alimente.

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim și  în rețeaua partenerilor săi: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărturești, Diverta si Humanitas. De asemenea, începând din 28 august, a fost deschis un punct de vânzare și la Muzeul Sfatului din Brașov.

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Mașina oficială a Festivalului : Mercedes prin Autoklass